top of page

Fertiliteit Brugge

Every month women experience this wondrous creative force inside their womb. The gift of creation lies in the female womb, that is the strength of the female energy & the male energy ignites the process.

Just like the sun and the moon represent the male and female forces of creation for all life on earth.

Het ondersteunen van vrouwen, mannen, koppels op hun pad in het realiseren van hun kinderwens is spontaan uitgegroeid naar een bloeiend onderdeel van mijn praktijk in Brugge & de Kust. Het is een voorrecht om dit te kunnen doen voor ieder die op een natuurlijke manier hun fertiliteit, zwangerschapswens en zwangerschap wenst te ondersteunen. Vrouwen hoeven niet te wachten tot ze in een fertiliteistraject terechtkomen, maar kunnen proactief van bij de aanvang van hun wens heel wat doen om hun lichaam op een natuurlijke manier voor te bereiden op conceptie. Net daar ligt de kracht van Chinese geneeskunde die niet enkel met acupunctuur, maar ook met voeding- en levensstijl advies en bewustwording helpt de baarmoeder, de vruchtbare grond te optimaliseren. Mijn personal touch in heel dit proces is ook de kracht van het psycho/emotioneel potentieel van de vrouw te versterken en haar te helpen opnieuw verbinding te maken met haar creatief centrum, de baarmoeder. Steeds meer vrouwen die op een bewuste, natuurlijke en gezonde manier zwanger willen worden en hun baby ondersteunen vinden de weg naar mijn praktijk. Hoe prachtig is dit! 

Natural Fertility

Fertiliteit is meer dan alleen een biochemisch conceptieproces. Tijdens de conceptie ontstaat een dynamische vonk, die het creatieproces aanwakkert die verantwoordelijk is voor het creëren van nieuw leven, en dit kan niet worden gereduceerd tot een interactie tussen cellen. 

 

Koppels die al een eind in een fertiliteitstraject zitten weten dat er een dieper mysterie in het spel is, waardoor zelfs in de meest ideale omstandigheden een poging toch onsuccesvol blijkt. Maar ook dit kan je gebruiken om toegang te krijgen tot je diepste intuïtieve wijsheid en zelfs aanwenden als een krachtig hulpmiddel voor vruchtbaarheid

 

Het huidig medisch narratief biedt ons veel informatie  op het gebied van diagnose, maar weinig op het gebied van geïndividualiseerde zorg op maat van en met aandacht voor de hele vrouw, in body, spirit en mind. Met aandacht voor de totaalbeleving van wat het betekent om zwanger, om moeder te worden. 

 

Waar conventionele vruchtbaarheidsbehandelingen stoppen met kijken aan het biochemisch conceptieproces, ziet holistische zorg dat het in balans brengen van hormonen, het creëren van een ontvankelijke energie en zelfs soms het helen van familiewonden, essentieel zijn in het creëren van leven. 

 

Holistische zorg is een essentieel onderdeel van vruchtbaarheidsbehandelingen. De soms vergeten/ongeziene kracht van het mentaal, emotioneel en spiritueel aspect is een belangrijke schakel binnen de vruchtbaarheid om het hormonale systeem in balans te brengen en een gezonde zwangerschap te bevorderen.

 

Chinese geneeskunde biedt vrouwen tools en technieken die helpen de ontvankelijke energie, nodig voor conceptie, te voeden en op te bouwen en begeleid tevens vrouwen om verbinding te maken met de diepere en onzichtbare aspecten van het creëren van leven.

Het beschikt over een rijkdom aan wijsheid en tools om de vrouw en haar baarmoeder op een natuurlijke manier voor te bereiden op conceptie

 

Voor een individueel traject en TCM diagnose dien je steeds beroep te doen op een erkend acupuncturist. Aarzel niet om contact op te nemen voor individuele vragen en info!

Pregnancy Test

Zwanger worden gaat om meer dan alleen een cellulair proces in het lichaam. Cruciaal in dit verhaal is het creëren van de ontvankelijke energie voor conceptie

 

Als je een leven leidt waarbij je van de ene naar de andere afspraak holt of voelt dat je onder enorme sociale druk staat om ouder of zwanger te worden, dan kan dit voor heel wat blokkades zorgen op jouw pad. 

 

Als we het even puur fysiek bekijken communiceer je bij stress of een te drukke leefstijl dat er geen tijd en ruimte is om nieuw leven in jouw leven te integreren. Jouw hormonaal systeem zal daarop reageren. Meer zelfs in veel gevallen zien we een hele cascade optreden binnen het hormonaal stelsel om te voorkomen dat je zwanger wordt. 

 

Jouw mentaal/emotionele staat en levensstijl communiceert evenveel naar jouw interne omgeving als naar de buitenwereld toe. 

 

In de praktijk stel ik vaak vast dat als vrouwen/koppels zich hiervan bewust worden en we de disbalans veroorzaakt door deze aspecten kunnen harmoniseren, en hen in een energetisch ontvankelijke staat kunnen brengen, zwangerschap soms niet veraf is. 

 

De baarmoeder een krachtig creatief centrum die tot meer in staat is in ons leven dan enkel een baby creëren. Het is de schoot, de geboorteplaats van alle soorten vormen van creatie in ons leven. Deze creatieve kracht gaat zoveel verder dan enkel een baby. Zo werd het ook in oude culturen doorgegeven van vrouw op vrouw, maar wij zijn onderweg in onze ‘ontwikkeling’ deze wijsheid en connectie met die kracht verloren. En werd het louter gereduceerd tot fertiliteit in de meest fysieke zin van het woord. 

 

Onze voorouders namen het Moederschap op met een ritueel. Jonge vrouwen werden door de oudere 'wijze' vrouw begeleid en voorbereid op deze nieuwe fase in hun leven

 

Het ritueel van dit Moederschap, als een rite of passage, gaf hen fysiek en emotioneel de kracht deze nieuwe rol op te nemen. Het gaf hen toegang tot kennis om hun vruchtbare grond voor te bereiden op de ontvangst van het zaad van nieuw leven

 

Wij zijn dit verloren. Dit bewust opnemen van het Moederschap, de ondersteuning, de voorbereidende weg. De kracht en kostbaarheid van het doorgeven van kennis rond het voorbereiden en optimaliseren van de vruchtbare grond, de baarmoeder, is een geschenken van de ene generatie aan de volgende. 

 

Het is belangrijk deze poort opnieuw te openen zodat vrouwen dit pad niet alleen hoeven te bewandelen en onzeker, onvoorbereid de reis moeten beginnen. Hier wil ik het verschil maken 😊🙏

 

Chinese geneeskunst beschikt over een rijkdom aan wijsheid en tools om de vrouw en haar uterus op een natuurlijke manier voor te bereiden op conceptie

Koppels die al een tijdje proberen zwanger te worden en toch meer willen weten over een IVF traject kunnen terecht in Brugge, Gent, Brussel. Bepaalde fertiliteitsartsen verwijzen reeds spontaan door naar mijn praktijk om vrouwen en mannen te ondersteunen in bij vruchtbaarheidsproblemen of een fertiliteitstraject

bottom of page